Go Back
Αυγά σκραμπλ
Print Recipe
5 from 1 vote

Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs

Αυγά σκραμπλ (scrambled eggs). Θεωρειτε παγκοσμιως ενα απο τα καλυτερα πρωινα
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση5 λεπτά
Συνολικός χρόνος10 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs
Servings: 4
Θερμίδες: 120θερμίδες

Ingredients


  • 8 αυγά
    ελαφρώς χτυπημένα
    1/3 φλιτζ. light κρέμα γάλακτος 
    25 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε μπολ, ρίχνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά σπρώχνοντας τα έτοιμα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλα τα αυγά. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.

Notes

Για πιο ελαφριά εκδοχή της συνταγής, αντικαθιστούμε τα 4 ολόκληρα αυγά με  4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα