350 γραμ. λιγκουίνι 500 γραμ. ώριμα σύκα 40 γραμ. βούτυρο ένα ποτήρι λευκό κρασί 100 γραμ. προσούτο σε λεπτές φέτες μία πρέζα αλάτι
Instructions
Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνι al dente (δηλ. τα βράζουμε κατά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή). Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το κρασί για περίπου 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ξεπλένουμε τα σύκα και κόβουμε το καθένα σε τέσσερα κομμάτια. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το βούτυρο και το κρασί και σωτάρουμε για 1'. Προσθέτουμε τα σύκα και το προσούτο και σερβίρουμε αμέσως.