Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου
Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου από τον Τάσο Αντωνίου! Υγιεινή, νηστίσιμη μερέντα από αμύγδαλα, ιδανικό για να αλείψετε μια φέτα ψωμί ή να γαρνίρετε τα γλυκά σας.
Προετοιμασία20 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου
Servings: 8
Θερμίδες: 250θερμίδες
- 350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 κ.γλ. αλάτι
Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μεταλλικό σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει χωρίς να ακουμπά το νερό, λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς παχύρρευστη πάστα. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε το άλειμμα αμυγδάλου σε αποστειρωμένο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει, το άλειμμα που φτιάξαμε πρέπει να έχει τραγανή, παχύρρευστη υφή ανάλογη με το φυστικοβούτυρο.