Go Back

Σουβλάκι αλλιώς

Prep Time15 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σουβλάκι αλλιώς
Servings: 6
Calories: 451θερμίδες

Ingredients

  • 600 γρ. μοσχάρι κόντρα
    6 κ.σ. ξίδι
    1 κ.σ. πάπρικα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Λίγο ελαιόλαδο
    6 πίτες για σουβλάκι
    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
    2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    Για τη σος με γιαούρτι:
    300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

Instructions

  • 1. Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
  • 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄-8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
  • 3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • 4. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.
  • 5. Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σα-
  • λάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος σος γιαουρτιού.
  • Extra tip: Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά. Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.