Σπαγγέτι Amatriciana
Μακαρονάδα Αματριτσιάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ιδιαίτερη ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα και μπέικον.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπαγγέτι Amatriciana
Servings: 4
Θερμίδες: 520θερμίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 250 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε to μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
Προσθέτουμε στη σάλτσα μας ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζουμε απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιάτα και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.