Go Back
Μωσαϊκό σοκολατένιο
Print Recipe
4.91 from 10 votes

Μωσαϊκό

Μωσαϊκό από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Total Time20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μωσαϊκό σοκολατένιο
Servings: 8
Calories: 182θερμίδες

Ingredients

  • 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας 125 γρ. βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 ml κονιάκ ή Vinsanto

Instructions

  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή σστην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.