Go Back
Μανιτάρια γεμιστά με τυρί
Print Recipe
5 from 4 votes

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστά μανιτάρια!
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γεμιστά μανιτάρια με τυρί
Θερμίδες: 176θερμίδες

Ingredients

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκορδο για 1-2 λεπτά. προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο σχινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριού-μανιταριού. Επικαλύπτουμε με τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια ζεστά, πασπαλίζοντας με επιπλέον σχινόπρασο.

Video