Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπολ. Ανακινούμε να καλυφθεί από το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων, τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι προσεκτικά για να το κρατήσουμε ελαφρύ και δροσερό. Συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Ανακινούμε το μπολ ώστε να ανέβουν στην επιφάνεια τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια βουτύρου που θα ανακατέψουμε με το αλεύρι.
Πασπαλίζουμε στο μείγμα το κρύο νερό και ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι με στρογγυλεμένη μύτη μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Μαζεύουμε τη ζύμη με τα χέρια, σκουπίζοντάς την γύρω από το μπολ για να μην αφήσουμε κανένα κομμάτι πίσω. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας που έχουμε αλευρώσει. Ζυμώνουμε ελαφρώς για να σχηματίσετε μια ομαλή μπάλα.
Πασπαλίζουμε τον πλάστη με αλεύρι. Ρολάρουμε τη ζύμη με τον πλάστη με απαλές κινήσεις για να μην τεντώσουμε πολύ τη ζύμη. Κάθε φορά που ρολάρουμε τη ζύμη, τη στρίβουμε ελαφρώς για να διατηρήσουμε το στρογγυλό σχήμα.
Τοποθετούμε την ταρτιέρα πάνω στη ζύμη για να ελέγξουμε τη διάμετρο. Όταν η ζύμη είναι περίπου 5 εκατοστά μεγαλύτερη από την ταρτιέρα, τη σηκώνουμε με τη βοήθεια του πλάστη και τη μεταφέρουμε στην ταρτιέρα. Η ζύμη θα πρέπει να υπερκαλύπτει την ταρτιέρα σε αυτό το σημείο.
Πιέζουμε τη ζύμη στις γωνίες της ταρτιέρας με τα δάχτυλά μας. Δεν κόβουμε ακόμα τις άκρες. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και τοποθετούμε από πάνω μια λαδόκολλα που καλύπτει την επιφάνεια του σκεύος. Προσθέτουμε από πάνω ωμά ρεβύθια για να απλώσει σωστά η ζύμη στο σκεύος.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια και ψήνουμε την τάρτα για άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνου και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Με κοφτερό μυτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά την ζύμη που εξέχει, πιέζοντας κόντρα στο χείλος της ταρτιέρας.