Go Back
Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου. Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ
Servings: 4
Θερμίδες: 490θερμίδες

Ingredients

  • 24 κανελόνια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Instructions

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε σκόρδο, κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη δάφνη και δύο πρέζες από το μοσχοκάρυδο (να μην βράσουν). Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε πρώτα το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μπεσαμέλ σε ταψί. Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα ακουμπάμε στο ταψί με τη μπεσαμέλ. Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα σκεπασμένα. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.