Go Back
κοτόπουλο γεμιστό Συνταγή
Print Recipe
5 from 2 votes

Κοτόπουλο γεμιστό

Το πιο νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το κοτόπουλο με γέμιση από μυρωδικά, μπέικον και τυρί είναι το καλύτερο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση45 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοτόπουλο γεμιστό
Θερμίδες: 356θερμίδες

Ingredients

  • 5 μέρη κοτόπουλου μπούτι ή στήθος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη γέμιση:

  • 10 λεπτές φέτες μπέικον
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
  • Σε διαφορετικό τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο οποίο ζεματάμε τη ρόκα, χωρίς τα κλωνάρια, για 1 λεπτό. Σε ένα μπολ τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον, τη ρόκα και το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Ανοίγουμε τα φιλεταρισμένα μέρη του κοτόπουλου και τα στοιχίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και στο κέντρο απλώνουμε στη γέμιση.
  • Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό μέσα σε λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά. Κάνουμε λίγες τρύπες να παίρνει αέρα και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Κάνουμε λίγες τρύπες με το πιρούνι και ψήνουμε στους 200οC για 45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το γεμιστό κοτόπουλο σε πιατέλα συνοδεύοντας με τα ζυμαρικά μας.