Tάρτα λεμονιού
Τάρτα λεμόνι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα τραγανό και νόστιμο γλυκό με απαλή και γευστική κρέμα λεμονιού!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Tάρτα λεμονιού
Servings: 6
Θερμίδες: 280θερμίδες
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 1 λεμόνι το χυμό
- ξεφλουδισμένες φέτες λεμονιού προαιρετικά
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε ταρτιέρα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου. Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας με φέτες λεμονιού. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για να σφίξει, για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε κρύα.