Go Back
Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα
Print Recipe
5 from 2 votes

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα, ιδανικά για να τα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και οι μεγάλοι στη δουλειά. Νόστιμα, πολύ εύκολα στην ετοιμασία τους και διατροφικά ισορροπημένα.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Αναμονή10 λεπτά
Total Time35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μπισκότα με δημητριακά
Servings: 8 μπισκότα
Calories: 158θερμίδες

Ingredients

  • 1 ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους
  • 100 γραμ. βρώμη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 50 γραμμ. κουβερτούρα
  • μία πρέζα αλάτι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  • Με ένα πιρούνι λιώνουμε την μπανάνα σε μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε την βρώμη το μέλι και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε με το πιρούνι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, μέχρι η βρώμη να απορροφήσει την υγρασία των υπολοίπων υλικών.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Με το χέρι πλάθουμε σε μπισκότα πάχους περίπου ενός 100ού. Τοποθετούμε τα μπισκότα στην λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.