Go Back
Παλμιέ με ζαμπόν
Print Recipe
5 from 1 vote

Παλμιέ με ζαμπόν, τυρί και μουστάρδα

Προετοιμασία25 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παλμιέ με ζαμπόν, τυρί και μουστάρδα
Servings: 4
Θερμίδες: 79θερμίδες

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
    Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας, αφού πρώτα τον έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη μουστάρδα στη ζύμη. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε κατά μήκος της ζύμης το ζαμπόν ή το προσούτο. Κόβουμε την άκρη των κομματιών ζαμπόν που τυχόν εξέχουν.
    Τυλίγουμε την αριστερή πλευρά της ζύμης προς το κέντρο και σταματάμε στη μέση. Τυλίγουμε και την δεξιά πλευρά της ζύμης προς το κέντρο, ακριβώς δίπλα στο πρώτο ρολό, έτσι ώστε να εφάπτονται οι δύο άκρες. Το παλμιέ μας είναι έτοιμο. Με ένα πινελάκι αλειφουμε με νερό τη ζύμη για να κολλήσουν τα δύο ρολά μεταξύ τους και να σταθεί το παλμιέ. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ζελατίνα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
    Με ένα μαχαίρι (όχι οδοντωτό) κόβουμε 12 κομμάτια πάχους περίπου 2,5 εκ.
    Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες εκεί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 2 εκ. ώστε να φουσκώσουν χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.
    Ψήνουμε για 10-15' μέχρι τα παλμιέ να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρουμε τα παλμιέ κρύα.

Notes

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα του Manet Το Ζαμπόν (Ham). Διαβάστε τη συνέντευξη της Megan Fizell για το πώς διάσημα έργα τέχνης την εμπνέεουν να δημιουργήσει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής κάνοντας κλικ εδώ.