Go Back
Σφολιατάκια με προσούτο
Print Recipe
5 from 2 votes

Σφολιατάκια με προσούτο

Cook Time30 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σφολιατάκια με προσούτο
Servings: 12
Calories: 453θερμίδες

Ingredients

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκος
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

Instructions

  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.
  • Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
  • Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.