Go Back
Γαλατόπιτα με φύλλο
Print Recipe
5 from 2 votes

Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

Υπέροχη και εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Η γαλατόπιτα φτιαχνόταν σε χωριά που είχαν πολύ γάλα και έφτιαχναν με αυτό γλυκιές πίτες.
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά
Συνολικός χρόνος55 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
Servings: 10
Θερμίδες: 235θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία τόσο απλά για αλμυρές και γλυκές πίτες
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γραμ. βούτυρο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα για την γαλατόπιτα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε με τη γέμιση τα φύλλα τόσο απλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 40 λεπτά περίπου, έως ότου να ροδίσει καλά η γαλατόπιτα. Σερβίρουμε χλιαρή, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη προαιρετικά

Video