Μακαρoνάδα με σκόρδο
Μακαρoνάδα με σκόρδο. Υπέροχη συνταγή για λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time7 λεπτά
Total Time12 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μακαρoνάδα με σκόρδο
Servings: 7
Calories: 350θερμίδες
- 500 γραμμ. σπαγγέτι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3-4 καυτερές πιπερίτσες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.