Ομελέτα στο τηγάνι εύκολη και γρήγορη
Ομελέτα στο τηγάνι εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια χορταστική και αφράτη ομελέτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι! Συνδυάστε με τα αγαπημένα σας υλικά και δημιουργήστε την πιο νόστιμη ομελέτα.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ομελέτα εύκολη και γρήγορη
Servings: 4
Θερμίδες: 329θερμίδες
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 φέτες αλλαντικό της επιλογής μας
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τις πιπεριές και το αλλαντικό της επιλογής μας μέχρι να ροδίσουν. Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος με αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο τηγάνι.
Με τη μαρίζ σπρώχνουμε τις άκρες να ξεκολλήσουν από το τηγάνι. Τρίβουμε κίτρινο τυρί από πάνω. Όταν ξεκολλάει η κάτω πλευρά της ομελέτας από το τηγάνι, την διπλώνουμε στη μέση με τη βοήθεια της μαρίζ. Την αφήνουμε στο τηγάνι για λίγα λεπτά και κατόπιν τη μεταφέρουμε σε πιάτο.