Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου. Ευκολη και πολυ νοστιμη συνταγη.
Prep Time20 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου
Servings: 6
Calories: 350θερμίδες

Ingredients

  • 250 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
  • φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 500 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες και τεμαχισμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα προαιρετικά
  • φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ζεματάμε το μπρόκολο για 2’-3΄ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7’-8’. Το βάζουμε σε μια στρώση πάνω στο ρύζι.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα 2-3 φορές σε μέτρια φωτιά για 5’.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2’-3’ να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας με σύρμα και αφήνουμε να δέσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στην κρέμα το τεμαχισμένο μπρόκολο.
  • Προσθέτουμε την μουστάρδα και το 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και έπειτα αλατίζουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 C για 20’-25’.
  • Μερίδες 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά