Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Σπιτική μαγιονέζα

Prep Time10 λεπτά
Total Time10 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπιτική μαγιονέζα
Servings: 400 γρ.

Ingredients

  • 2 κρόκους αυγών βιολογικά
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • 1. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
    2. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.