Τσακιστές πατάτες
Πατάτες τσακιστές στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου που θα συνοδεύσουν τα κρεατικά σας και όχι μόνο.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος45 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Τσακιστές πατάτες
Servings: 4
Θερμίδες: 342θερμίδες
- 500 γρ. baby πατάτες
- αλάτι
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου πλένουμε καλά τις baby πατάτες. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αρκετό νερό για περίπου 20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι, τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού τις τσακίζουμε μέχρι να ανοίξουν στα πλάγια. Προσέχουμε να μην τις λιώσουμε. Τις περιχύνουμε με το βούτυρο και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με σκόρδο και τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25 λεπτά.