1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά σε φάκελο και τα ψήνουμε για 15΄ στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
2. Ζεματάμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5΄. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά.
3. Κόβουμε το μαρούλι μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα στραγγισμένα φασολάκια, τις ελιές και τις πατάτες.
4. Βγάζουμε το σολομό από τη λαδόκολλα και τον κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
5. Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού, και σερβίρουμε.