Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να κρεμώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στα αυγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ ζωηρά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε συνεχώς και πολύ ζωηρά για να μη μαγειρευτούν τα αυγά αλλά να σχηματίσουν μια απαλή κρέμα, για περίπου 5-6 λεπτά. Σε περίπτωση που έχουν μείνει κομμάτια αυγού στην κρέμα, την περνάμε από σίτα. Η κρέμα λεμονιού διατηρείται 1,5 μήνα στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.