Go Back
Μακαρονόπιτα
Print Recipe
5 from 3 votes

Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time40 λεπτά
Total Time55 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μακαρονόπιτα
Servings: 5
Calories: 334θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. Παστίτσιο Νο 2 MISKO
  • 5 λίτρα νερό
  • 35 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζουμε καλά.
  • Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τη μακαρονόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Video