Go Back
Γλυκόξινο κοτόπουλο Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γλυκόξινο κοτόπουλο
Servings: 6
Θερμίδες: 346θερμίδες

Ingredients

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Απλώνουμε τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν. Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25΄. Ταιριάζουν τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.