Go Back
Φαλάφελ σε σουβλάκι Συνταγή
Print Recipe
5 from 3 votes

Φαλάφελ σε σουβλάκι

Φαλάφελ εύκολα και νόστιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Τα φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες. Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.
Προετοιμασία12 ώρες
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος12 ώρες 10 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Φαλάφελ σε σουβλάκι
Servings: 4
Θερμίδες: 161θερμίδες

Ingredients

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 250 γρ. ξερά κουκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. γλυκού και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα πάπρικα
  • 1 και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 ματσάκι και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • κυπριακές πίτες για το σερβίρισμα
  • αγγούρι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • ντομάτα ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα

Instructions

  • Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα όσπρια σε μπόλικο νερό και μία πρέζα μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, ώστε να αφαιρεθεί εντελώς η υγρασία. Τους βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ με αλάτι, πιπέρι, μαγειρική σόδα, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια πάχους περίπου 1,5-2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες και ανοίγουμε μια θήκη στη μέση στις άκρες κάθε πίτας. Βάζουμε μέσα 2-3 φαλάφελ και συνοδευτικά της επιλογής μας. Συχνά το φαλάφελ συνοδεύεται από χούμους.