Φαλάφελ εύκολα και νόστιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Τα φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες. Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.
Προετοιμασία12 ώρεςώρες
Εκτέλεση10 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος12 ώρεςώρες10 λεπτάλεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Φαλάφελ σε σουβλάκι
Servings: 4
Θερμίδες: 161θερμίδες
Ingredients
250γρ. ρεβίθια
250γρ. ξερά κουκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2κουτ. γλυκού κύμινο
2κουτ. γλυκού και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα πάπρικα
1και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα κρεμμύδι μεγάλοψιλοκομμένο
5σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2ματσάκι και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
κυπριακές πίτες για το σερβίρισμα
αγγούρι ψιλοκομμένογια το σερβίρισμα
ντομάτα ψιλοκομμένηγια το σερβίρισμα
Instructions
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα όσπρια σε μπόλικο νερό και μία πρέζα μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, ώστε να αφαιρεθεί εντελώς η υγρασία. Τους βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ με αλάτι, πιπέρι, μαγειρική σόδα, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια πάχους περίπου 1,5-2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες και ανοίγουμε μια θήκη στη μέση στις άκρες κάθε πίτας. Βάζουμε μέσα 2-3 φαλάφελ και συνοδευτικά της επιλογής μας. Συχνά το φαλάφελ συνοδεύεται από χούμους.