Go Back
Κατσικάκι με γιαούρτι Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Κατσικάκι με γιαούρτι

Cook Time1 ώρα 30 λεπτά
Total Time1 ώρα 30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κατσικάκι με γιαούρτι
Servings: 5
Calories: 450θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς χεράκι ή μπούτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ξεπλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό. Πόλις πάρει βράση, πετάμε το πρώτο νερό. Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα, ίσα που να σκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄, μέχρι σχεδόν να βράσει το κρέας. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Τότε αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα σέσκουλα. Βράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο και το αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε τη σούπα και απαλά ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κατσικάκι με τη γιαουρτένια σούπα.