Μίνι κρουασάν σοκολάτας
Μίνι κρουασάν σοκολάτας με τον Τάσο Αντωνίου! Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σπιτικά κρουασάν με γέμιση σοκολάτας. Φτιάξτε την εύκολη συνταγή για κρουασάν σήμερα!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος19 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μίνι κρουασάν σοκολάτας
Servings: 6
Θερμίδες: 250θερμίδες
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα
- 100 γρ. κουβετούρα κομμένη σε κομμάτια
- 1 αυγό χτυπημένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200οC.
Ξετυλίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε 2 λωρίδες και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια. Θα πρέπει να έχουμε 12 κομμάτια ζύμης. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης ακουμπάμε ένα κομμάτι μακρόστενο σοκολάτα. Διπλώνουμε το φύλλο και κλείνουμε μέσα τη σοκολάτα.
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα. Ακουμπάμε το κρουασάν με την ένωση προς τα κάτω και πατάμε τις άκρες ώστε να κλείσουμε καλά τη σοκολάτα μέσα στο κρουασάν.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.