Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη
Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη. Υπεροχη συνταγη για μπισκοτα που θα λατρεξουν μικροι και μεγαλοι.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη
Servings: 30
Θερμίδες: 125θερμίδες
- 100 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. μέλι
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.σ. σουσάμι
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο. Την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Με κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.
Ραντίζουμε ελαφρώς το σουσάμι με ελάχιστο νερό για να κολλήσει στα μπισκότα.