Go Back
Μαραθοτυρόπιτα με ούζο
Print Recipe
5 from 1 vote

Μαραθοτυρόπιτα με ούζο

Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση45 λεπτά
Συνολικός χρόνος55 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μαραθοτυρόπιτα με ούζο
Servings: 10
Θερμίδες: 342θερμίδες

Ingredients

  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.σ αλάτι
  • όσο σηκώσει περίπου 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γραμμ βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Instructions

  • Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το ούζο και τα αυγά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μείγμα του κέικ. 
    Προσθέτουμε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα. Βουτυρώνουμε μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
    Ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 180οC, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για 45΄, να ροδίσει καλά.