Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Ρολάκια πίτσας

Ρολάκια πίτσας. Η καλύτερη συνταγή για το Σάββατο βράδυ. Εύκολη και πολύ εντυπωσιακή.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ρολάκια πίτσας
Servings: 12
Θερμίδες: 196θερμίδες

Ingredients

  • Για τη ζύμη:

  • φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
  • ½ κ.γλ. θυμάρι
  • ½ κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  •  
    Για τη γέμιση:

  • ½ φλ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας στεγνή, χωρίς πολύ ζουμί
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 2 φλ. τσαγ. τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και να δέσουν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε την καπνιστή γαλοπούλα με το τυρί και την πιπεριά.
  • Ανοίγουμε την φρέσκια σφολιάτα στον πάγκο εργασίας. Απλώνουμε στη μέση του φύλλου τη σάλτσα ντομάτας και το μείγμα τυριού. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, σφιχτά. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρόλο σε φέτες ίσου πάχους. Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά. 
  • Για να κοπoύν πιο εύκολα τα ρολάκια πίτσας, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το ρόλο σφολιάτας πριν το κόψουμε σε φέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά.