Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)
Μια υπέροχη σαλάτα πλούσια σε γεύσεις και υλικά. Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τη σαλάτα του Καίσαρα με ελαφρύ ντρέσινγκ γιαούρτι.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)
Servings: 4
Θερμίδες: 200θερμίδες
- 4 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 φέτες μπέικον
- 2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένες σε καρεδάκια
- 1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια καθαρισμένο
- 1 γαλλική σαλάτα καθαρισμένη
- 80 γρ. παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ:
- 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
- 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 4-8 κ.σ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτο κοτόπουλο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα καρεδάκια ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον.
Ψήνουμε όλα τα υλικά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC. Το κοτόπουλο θέλει περίπου 40 λεπτά ψήσιμο, ενώ τα κρουτόν και το μπέικον περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα καλά με πιρούνι.