Go Back
Παστουρμαδόπιτα
Print Recipe
5 from 1 vote

Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, ντομάτα και τριμμένα τυριά, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παστουρμαδοπιτα
Servings: 8
Calories: 240θερμίδες

Ingredients

  • συσκευασία “Τόσο Απλά” της alfa για αλμυρές και γλυκιές πίτες
  • φέτες παστουρμάς
  • 200  γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτι κλπ
  • ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Αφαιρούμε το τσιμένι (την πάστα μπαχαρικών) γύρω από τις φέτες παστουρμά.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδές. Τρίβουμε το τυρί.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα "Τόσο Απλά". Σηκώνουμε το πάνω φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση στο κάτω φύλλο. Τοποθετούμε από πάνω το πάνω φύλλο.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Στη μέση του ψησίματος, πασπαλίζουμε το μαύρο σουσάμι στο πάνω φύλλο.
  • Σερβίρουμε την παστουρμαδόπιτα ζεστή.

Video