Go Back
Γρήγορη Σοκολατόπιτα
Print Recipe
5 from 3 votes

Γρήγορη σοκολατόπιτα

Γρήγορη σοκολατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε την πιο γρήγορη σοκολατόπιτα με πραλίνα, μπανάνες, φιστικοβούτυρο και όλοι θα ξετρελαθούν.
Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση45 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 5 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γρήγορη σοκολατόπιτα
Servings: 6
Θερμίδες: 410θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία φύλλα "τόσο απλά" για αλμυρές και γλυκιές πίτες της alfa
  • 2 μπανάνες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2-3 κ.σ. φιστικοβούτυρο

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο.
  • Παράλληλα, βουτάμε τις μπανάνες στη ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθούν σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν τις βάζουμε στο ζεστό τηγάνι και τις αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση την πραλίνα φουντουκιού. Προσθέτουμε από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες. Επικαλύπτουμε με το φιστικοβούτυρο. Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η σοκολατόπιτα από το ταψί.