Go Back
Δίχρωμο κέικ
Print Recipe
5 from 2 votes

Δίχρωμο κέικ

Δίχρωμο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα. Αφράτο, με υπέροχο άρωμα βουτύρου και μοναδικό σχέδιο σαν ζέμπρα που θα λατρέψετε!
Prep Time30 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 30 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: δίχρωμο κέικ
Servings: 6
Calories: 400θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 ml γάλα
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη ζύμη σοκολάτας:

  • 25 γρ. κακάο
  • 50 ml γάλα
  • 15 γρ. ζάχαρη

Instructions

  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Στο σταθερό μίξερ ή σε μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια.

 
  • Κρατάμε στην άκρη δυο φλιτζάνια από τη ζύμη βανίλιας.

Για τη ζύμη σοκολάτας:

  • Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το κακάο με το γάλα και τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη με το μείγμα κακάο.

  • Με κουτάλι αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τα δύο μείγματα ζύμης εναλλάξ στη φόρμα, ξεκινώντας με το λευκό μείγμα. Πέφτοντας το ένα μείγμα μέσα στο άλλο σχηματίζει κύκλους. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
  • 

Ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά.

  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.



Video