Go Back
Χωριάτικα χοτ ντογκ
Print Recipe
5 from 1 vote

Χωριάτικα χοτ ντογκ

Χοτ ντογκ με χωριάτικο λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σπιτικά λουκάνικα με τη συνταγή του Τάσου και σερβίρετε τα με σάλτσα καυτερής πιπεριάς για επιπλέον γεύση.



Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Χωριάτικα χοτ ντογκ
Servings: 4
Θερμίδες: 320θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 γαλλική μπαγκέτα

Για το σερβίρισμα

  • 4 κ.σ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • 1/4 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Instructions

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε πράσινες πιπεριές και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τα χωριάτικα λουκάνικα κατά μήκος. Τα μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.
  • Κόβουμε μια γαλλική μπαγκέτα στη μέση, και στη συνέχεια τη χαράζουμε κατά μήκος. Απλώνουμε τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς στη μπαγκέτα. Γεμίζουμε το χοτ ντογκ με το σοταρισμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, το χωριάτικο λουκάνικο, φρέσκια ντομάτα, φρέσκια πιπεριά, κρεμμύδι και τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής μας. Γαρνίρουμε τα χωριάτικα χοτ ντογκ με επιπλέον σάλτσα πιπεριάς.