Go Back
Γαρίδες σαγανάκι
Print Recipe
5 from 3 votes

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε εύκολα ένα από τα πλέον καλοκαιρινά φαγητά στην πιο λαχταριστή του εκδοχή!
Prep Time5 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Total Time15 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γαρίδες σαγανάκι
Servings: 4
Calories: 369θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 100 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο

Instructions

  • Zεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες. Επιλέγουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες που τις έχουμε αποψύξει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν για ελάχιστα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά, να βγάλει η ντομάτα τα αρώματά της. Όταν συμπυκνωθεί η ντομάτα, προσθέτουμε βαρελίσια φέτα. Ανακατεύουμε χωρίς να λιώσουμε τη φέτα. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά λίγο πριν σερβίρουμε το σαγανάκι.

Video