Go Back
Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα
Print Recipe
5 from 2 votes

Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα

Cheesecake με γεμιστά μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο cheesecake με βάση από γεμιστά μπισκότα και λαχταριστή, βελούδινη κρέμα. Ένα εύκολο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!
Prep Time35 λεπτά
Αναμονή4 ώρες
Total Time4 ώρες 35 λεπτά
Course: Γλυκό
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα
Servings: 8
Calories: 320θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

Για τη βάση

  • 24 σοκολατένια μπισκότα
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 8 σοκολατένια μπισκότα

Για το γαρνίρισμα

  • επιπλέον σοκολατένια μπισκότα

Instructions

Ετοιμάζουμε τη βάση:

  • Σπάμε τα μπισκότα σε πλαστική σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα ή σε μούλτι. Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μπολ και αναμειγνύουμε με λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε το μείγμα να έχει υφή βρεγμένης άμμου. Καλύπτουμε με το μείγμα μπισκότου ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

  • Παράλληλα σε μπολ χτυπάμε με μίξτερ χειρός το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ομοιογενές μείγμα.
  • Σπάμε μερικά σοκολατένια μπισκότα στην κρέμα. Καλύπτουμε με την κρέμα το ταψάκι με τη βάση μπισκότου. Γαρνίρουμε με επιπλέον μπισκότα στην κορυφή.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να δέσει το cheesecake. 

Video