Go Back
Σκορδόψωμο συνταγή
Print Recipe
5 from 2 votes

Σκορδόψωμο

Σκορδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο σας σκορδόψωμο με μπαγκέτα, σκόρδο, βούτυρο και φρέσκα μυρωδικά. Ιδανικό ορεκτικό για ένα γεύμα, για πάρτι ή για βραδιά με ταινία στο σπίτι.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σκορδόψωμο
Calories: 230θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στο γκριλ.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
  • Κόβουμε τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια στη μέση. Αλείφουμε με το αρωματισμένο βούτυρο κάθε κομμάτι ψωμί.
  • Μεταφέρουμε τα βουτυρωμένα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επικαλύπτουμε τα ψωμάκια με το τυρί. Ψήνουμε τα σκορδόψωμα για 10-15 λεπτά. Κόβουμε σε μικρότερες μπουκιές και σερβίρουμε τα σκορδόψωμα ζεστά.

Video