Go Back
banana bread
Print Recipe
5 from 4 votes

Κέικ μπανάνα (banana bread)

Κέικ μπανάνας, γνωστό και ως banana bread, από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο ζουμερό και νόστιμο κέικ με μπανάνες και ελάχιστα υλικά που πάντα έχετε στο ψυγείο.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Banana bread, κέικ μπανάνα
Servings: 4
Calories: 220θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 4-5 μπανάνες ώριμες
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπαγειρική σόδα

Instructions

  • Λιώνουμε τις μπανάνες σε μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Μεταφέρουμε στο μείγμα τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ώστε να διαλυθούν τυχόν χοντρά κομμάτια.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε δυο δόσεις μέσα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις “διπλώνοντας” το μείγμα με τη βοήθεια της μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Το ισιώνουμε με τη μαρίζ να απλωθεί καλά σε όλο το σκεύος. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το banana bread να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Video