Go Back
Παγωτό φράουλα Συνταγή
Print Recipe
5 from 4 votes

Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου! Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με φρέσκιες φράουλες και κρέμα γάλακτος. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό φράουλας με βελούδινη υφή, εύκολα και γρήγορα.
Prep Time10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ7 ώρες
Total Time7 ώρες 10 λεπτά
Course: Γλυκό
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παγωτό φράουλα
Servings: 6
Calories: 300θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 80 γρ. φρέσκιες φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες

Instructions

  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις φράουλες. Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας στην κρέμα του παγωτού. Με μια μαρίζ διπλώνουμε απαλά το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Χτυπάμε στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας από το μείγμα. Καλύπτουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Video