Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο μπισκοτογλυκό ψυγείου. Ένα πανεύκολο στη παρασκευή του γλυκό για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή!
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
ANAMONH8 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος8 ώρες ώρες 5 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μπισκοτογλυκό
Θερμίδες: 390θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι light
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά
- 100 γρ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα
Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια.
Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρο 15 εκ. Περιχύνουμε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνουμε. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε το μείγμα.
Επικαλύπτουμε με τη μαρμελάδα και την απλώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.