Go Back
Παγωτό καραμέλα
Print Recipe
5 from 1 vote

Παγωτό με καραμέλα χωρίς παγωτομηχανή

Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.
Prep Time5 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ7 ώρες
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παγωτό καραμέλα
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα ανθός αλατιού
  • 80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα

Instructions

  • Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
  • Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.

Video