Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Tέλεια μπριζόλα Tomahawk

Η ωραιότερη μπριζόλα Tomahawk με λαχταριστό, ζουμερό κρέας και καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!
Prep Time15 λεπτά
ANAMONH10 λεπτά
Total Time15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μπριζόλα Tomahawk
Servings: 4
Calories: 250θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα Tomahawk
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωνάρια δεντρολίβανο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζουμε τη μπριζόλα Tomahawk.
  • H μπριζόλα πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε τη μπριζόλα στην σχάρα και ψήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζουμε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 6-7 λεπτά.
  • Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, αλείφουμε το κρέας με τα κλωνάρια δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο. Ελέγχουμε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η μοσχαρίσια Tomahawk σερβίρεται ιδανικά medium όταν το θερμόμετρο στο εσωτερικό τηε δείξει μεταξύ 50-60οC.
  • Βγάζουμε τη μπριζόλα από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με baby ρόκα και κόβουμε τη μπριζόλα κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

Video