Go Back
Πικάνια
Print Recipe
5 from 3 votes

Πώς να ψήσετε τέλεια πικάνια (picanha)

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!
Prep Time20 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πικάνια
Calories: 240θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1,5 κιλό πικάνια
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζουμε την πικάνια.
  • H πικάνια πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε την πικάνια στην σχάρα και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζουμε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η πικάνια σερβίρεται ιδανικά medium σε θερμοκρασία γύρω στους 55οC.
  • Βγάζουμε την πικάνια από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με baby ρόκα και κόβουμε κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.