Go Back
Tom yum σούπα
Print Recipe
5 from 3 votes

Σούπα tom yum με γάλα καρύδας

Συνταγή για σούπα tom yum με γάλα καρύδας, τζίντζερ και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου! Αρωματική ταϊλανδέζικη σούπα που συνοδεύεται με φρέσκο λάιμ και ρύζι.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ταϊλανδέζικη σούπα tom yum
Servings: 4
Calories: 222θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 g. νερό
  • 1 ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμονόχορτο κομμένο σε κομμάτια
  • 300 g. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
  • 500 g. ζωμός κότας
  • 200 g. γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.σ. fish sauce
  • 1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 λάιμ

Instructions

  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με to νερό περίπου κατά το ένα τέταρτο. Αφήνουμε μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το καθαρισμένο τζίντζερ και λεμονόχορτο στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρει βράση.
  • Ρίχνουμε επιπλέον ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη fish sauce. Ανακατεύουμε ξανά.
  • Ρίχνουμε την κόκκινη πάστα κάρι, ανακατεύουμε με την κουτάλα να διαλυθεί η πάστα μέσα στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια καλή βράση και να δέσουν τα υλικά για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Συνοδεύουμε με lime.

Video