Go Back
Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο
Print Recipe
5 from 2 votes

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, τσίπουρο, κρέμα γάλακτος και άρωμα λεμονιού.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time25 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μακαρονάδα με σολομό
Servings: 4
Calories: 472θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 g. σπαγγέτι
  • 100 g. καπνιστός σολομός κομμένος σε καρεδάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 50 ml τσίπουρο ή βότκα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light ή με πλήρη λιπαρά
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Παράλληλα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες σολομού και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Θέλουμε να πάρει ελαφρώς χρώμα χωρίς να μαγειρευτεί πλήρως. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί, να μαλακώσει και να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με μια τσιμπίδα χωρίς να τα στραγίξουμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα στα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Video