Go Back
Mac and cheese συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Mac and cheese

Κρεμώδης μακαρονάδα mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι που θα φτιάξετε στην καραμέλα με ελάχιστα βασικά υλικά. Προσθέστε όσο τυρί θέλετε για το σερβίρισμα!
Prep Time3 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Total Time18 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Mac and cheese
Servings: 4
Calories: 550θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 λίτρο πλήρες γάλα
  • 450 g. ζυμαρικό κοραλλάκι
  • 100 g. βούτυρο
  • 200 g. κίτρινο τυρί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανός για το σερβίρισμα

Instructions

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα φτάνοντας στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στο γάλα που βράζει. Συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα με τη ξύλινη κουτάλα για να μην αρπάξει το γάλα μας.
  • Αφού τα ζυμαρικά απορροφήσουν το γάλα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε καρεδάκια. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί.
  • Κατόπιν προσθέτουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά πριν σερβίρουμε. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απολαμβάνουμε το mac and cheese ζεστό!

Video