Go Back
Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι
Print Recipe
5 from 2 votes

Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στο τηγάνι

Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο που θα φτιάξεις μέσα στο τηγάνι σε λίγα λεπτά.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time25 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι
Servings: 4
Calories: 450θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 400 g. baby πατάτες
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 60 ml νερό
  • αλάτι

Instructions

  • Βάζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Τα χαράζουμε διαγώνια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε στο ζεστό τηγάνι τις κομμένες baby πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λαδωθούν καλά οι πατάτες μας. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από όλη την πλευρά. Αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι κρεμμύδια και ανακατεύουμε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές στο τηγάνι. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά τα λαχανικά στο σκεύος. Σε αυτό το σημείο αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε.
  • Επαναφέρουμε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Με τη σπάτουλα τακτοποιούμε από πάνω τα λουκάνικα ώστε να ισομοιραστούν όλα τα υλικά στο τηγάνι. Προσθέτουμε το νερό. Καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε οι πατάτες και τα λουκάνικα να μαγειρευτούν όσο πρέπει, διατηρώντας την τραγανή υφή τους.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για 10-15 λεπτά μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται με το πιρούνι και το λουκάνικο να μαγειρευτεί.

Video