Go Back
Vegan σαλάτα με κους κους
Print Recipe
5 from 1 vote

Vegan σαλάτα κους κους

Μια εύκολη και χορταστική vegan σαλάτα με λαχανικά και κους κους. Προσοχή να μη μουλιάσει υπερβολικά το κους κους και χάσει την al dente υφή του! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως ή και ως μεσημεριανό στο ταπεράκι.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Total Time20 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Vegan σαλάτα κους κους
Servings: 5
Calories: 275θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 450 γρ. Κους κους
  • 70 ml Νερό
  • 2 αγγούρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ.γλ. Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μουλιάζουμε μέσα το κους κους για 10-15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι έτοιμο όταν απορροφήσει το νερό και φουσκώσει. Στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με πιρούνι. Ιδανικά, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το ντρέσινγκ:

  • Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές υγρό διάλυμα.

Στήνουμε τη σαλάτα:

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμένα λαχανικά και το βρασμένο κους κους. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε τη vegan σαλάτα με κους κους αμέσως.