Ώρα για brunch!

Ώρα για brunch!

Η Κυριακή είναι για τους περισσότερους η πιο νωχελική μέρα της εβδομάδας. Όλα κινούνται σε αργούς ρυθμούς και μάλλον πιο απολαυστικούς. Για όλους αυτούς που θέλουν να γευτούν στο έπακρο την Κυριακή το brunch είναι η ιδανική λύση.

Το brunch, μια συνήθεια, όχι ακόμα τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, είναι μείγμα των αγγλικών λέξεων breakfast( πρωινό) και lunch (μεσημεριανό) σε μια προσπάθεια να διευκρινιστεί ο λειτουργικός του ρόλος. Η ιστορία του άρχισε στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αγγλία  ως συνήθεια των πλουσίων και των αστών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το brunch έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του '30 κι ιδιαίτερα στο Σικάγο, την πόλη που σημάδεψε την αμερικανική ιστορία την περίοδο αυτή.

Η μόδα του brunch έφτασε και στην Αθήνα. Συνήθως υπό τη μορφή μπουφέ, πίνουμε τον καφέ ή το τσάι μας και ταυτόχρονα αλμυρές και γλυκές γεύσεις ικανοποιούν το στομάχι μας που γουργουρίζει. To ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ! σας προτείνει δυο προορισμούς που φημίζονται για το brunch που προσφέρουν.

Στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Ψυχικό, το The Ivy προσφέρει ένα πλούσιο brunch που αποτελείται από σούπα, κοτόπιτα και burger μέχρι κι από τηγανίτες, πορτοκαλόπιτα και σπιτική μπουγάτσα. Αν πάλι θέλετε να μείνετε στο κέντρο της Αθήνας, η ατμοσφαιρική τσαγερί, Το Τσάι οργανώνει  brunch σε μπουφέ και μπορείτε να γευτείτε σε απεριόριστες ποσότητες σούπες, αλμυρές και γλυκές τάρτες, αυγά, κέικ και γλυκά σε μια πολύ οικονομική τιμή.

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

THE IVY : Λεωφόρος Κηφισίας 322, 210 6714054, www.theivy.gr (Κυριακή : 12-4 μ.μ. )

Το Τσάι, Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, 2103388941, www.tea.gr (Κυριακή : 12-5 μ.μ.)